Aan de slag Roland Boukeman rollen cochin aanpak gerealiseerd items contact
2b consult
Telefoon
00 31 6 539 248 57

"Je bereikt niets door mensen beslissingen op te leggen. Je bereikt alles wanneer je mensen zelf beslissingen laat nemen en die zelf laat uitvoeren!" Nelson Mandela

Inzetbaar in 3 rollen: doener-doorzetter,
ondersteuner-klankbord en trainer-inspirator

Doener-doorzetter: procesdeskundigheid met opgestroopte mouwen
Als deze vragen spelen: hoe verder met de organisatie, wat moet er allemaal gebeuren, hoe pakken we dat dan aan, hoe krijgen en houden we de mensen aan de slag, hoe komen we hier zonder gezichtverlies uit? dan staat Roland graag met de laarzen in de modder om processen weer te laten lopen. Concreet, praktisch en met resultaat.

Ondersteuner-klankbord: interim- en programma-management
Vaak is stagnatie een besturingsvraagstuk; de besturing moet zich immers óók mee-ontwikkelen. Als interim-manager bestuur ik dan de organisatie-kanteling (bijvoorbeeld van product- naar klantoriëntatie) door het implementeren en integreren van een programmamanagement-afdeling als schakel tussen de ICT-afdeling en de dagelijkse business. En als programma-manager zorg ik voor het implementeren en integreren van een bepaald beleidsitem (bijvoorbeeld het invoeren van veranderingsmanagement in de ICT-dienstverlening).

Trainer-inspirator: delen van ervaring in processturing
Sturen van beweging is een vak. Welke rollen kun je daarin spelen, welke interventies staan tot je beschikking en hoe werkt je persoonlijkheid daar in door? Vragen waarvoor Roland vanuit zijn eigen ervaring cursussen heeft opgezet voor managers. Twee voorbeelden: de cursus Business-analyse: de business-analist leert stuurman te zijn naast de manager bij het in goede banen leiden van de organisatie-ontwikkeling, met goed werkende ontwerp-, ontwikkel- en implementatieprocessen. Het resultaat: gewaarborgde continuïteit van het dagelijkse werk dat de beloftes naar klanten waarmaakt. En de cursus Organisatie-ontwikkeling: van natte-vinger-werk naar concreet, meetbaar/stuurbaar proces, waarin u leert welke informatie nodig is om organisatie-ontwikkelingsprocessen met concrete meetinstrumenten te sturen en hoe dit dan ook daadwerkelijk te doen.
De cursussen staan uitsluitend open voor deelnemers die niet in de advieswereld werken. Dit om een veilige omgeving te creëren waarin problemen vrijelijk en vertrouwelijk op tafel kunnen komen.

2b consult - Roland Boukema
management consultancy - resultaatgerichte ondersteuning - overdracht