Aan de slag Roland Boukeman rollen cochin aanpak gerealiseerd items contact
2b consult
Telefoon
00 31 6 539 248 57

 

Roland is sleepbootkapitein

Jij?!?!?... Heb je daar dan de papieren voor!!!!

Ja hoor! Als loods of sleepbootkapitein loods of sleep ik ICT-projecten door complexe situaties. Ik wil dat méér ICT-projecten succes hebben voor de business (nu 35%). Volgens mij is dat héél goed mogelijk. Die complexiteit is een warboel aan belangen, deskundigen, specialisten, gebruikers, managers, processen, ICT, andere middelen etc. en vooral mensen. Dat geheel is vaak struikelblok. ICT-ers zijn daar niet voor opgeleid. Mensen uit de business ook niet. Ik wel. Ik heb hier ervaring mee en heb hiervoor diverse opleidingen gevolgd en dat in praktijk gebracht.

Wist je dat in 2008 er meer dan € 20 miljard minder opbrengst dan was gehoopt? Als ik projectmanager ben of adviseur of business analist ben in projecten maak ik die complexiteit handel- en hanteerbaar voor het traject. Ik denk dat ik door mijn bijdrage in staat kan zijn 10% meer rendement op te leveren dan met de standaard aanpak (zonder mijn inbreng) lees meer...

 

Linkedin

Relaties en die onderhouden is mijn 2e natuur. Hiermee geef ik de uitspraak van "ieder mens heeft de behoefte om in de behoefte van een ander te voorzien" concreet handjes en voetjes. Dus ik heb een behoefte en de ander heeft een behoefte. Daarbij pas ik al jaren een aantal regels toe van: geven en ontvangen en samen gaan voor een gemeenschappelijk doel (dat is dus anders dan geven en nemen en win/win). Elkaar helpen om voorUITgang (dus meters te maken) in elkaars ontwikkeling en bloei (maakt niet uit wat).

In dat kader maak ik gebruik van het social-media-geweld. Ik zie daarin een fantastisch hulpmiddel om elkaar te informeren hoe je elkaar kunt helpen meters te maken. Als ik jou goed informeer, dan weet jij hoe jij een goede referent voor mij kunt zijn (EN ANDERSOM). Dit is dus anders dan jezelf verkopen. Ik heb een profiel op linkedin (zie LinkedIn Roland Boukema). Door zijn eenvoud zal ik dat gaan gebruiken om informatie over mijzelf te plaatsen en te verzenden. Ook heb ik de eerste twitter-stappen gezet. Kijk uit... ik ga je volgen!!!