Aan de slag Roland Boukeman rollen cochin aanpak gerealiseerd items contact
2b consult
Telefoon
00 31 6 539 248 57

"Sturen op financiële cijfers is als het besturen van een auto door alleen in de achteruitkijkspiegel te kijken. Wil je echt vooruitkomen, dan moet je juist vóóruit kijken!"

De Cochin-aanpak:
beproefd, praktisch, stapsgewijs,
resultaatgericht én enthousiasmerend

Het ontwikkelingsproces van organisaties doorloopt altijd een aantal stappen. Stappen overslaan of in een andere volgorde doorlopen, creëert letterlijk een bug in het proces. Teveel van die bugs en de zaken lopen gegarandeerd vast. Klik op de afbeelding hieronder voor een overzicht van de hoofdstappen die nog weer verder zijn op te splitsen.

Take Avodart by mouth with or without food. Swallow Avodart whole. Do not break, crush, or chew before swallowing Avodart if you miss a dose of Avodart, take it as soon as possible.

Deze aanpak is o.a. gebaseerd op het succes van een universiteit waar hoogleraren in korte tijd vele (Nobel)prijzen in de wacht sleepten. De universiteit kon zo een enorm budget aan onderzoeksgelden binnenhalen omdat bedrijven graag hier hun opdrachten wilden onderbrengen. En daar gaat het immers een universiteit toch om; een toonaangevend instituut te zijn voor wetenschappelijk onderzoek! Het geheim zat 'm in een functionaris (ik noem hem de 'proces-versoepelaar') die de hele dag met iedereen aan het praten was en daardoor hoogleraren en faculteiten zover kreeg dat ze elkaar gingen ondersteunen (een klein wonder in een traditioneel verkokerde omgeving!). Zo werd kennis overgedragen en met samen-wérken liepen de onderzoeksprocessen riant veel soepeler en sneller.

2b consult - Roland Boukema
management consultancy - resultaatgerichte ondersteuning - overdracht